top of page

9.2 Komunikacija je VITALNA!


Vezana lekcija: Gradnja tima

U ovoj lekciji, ćemo pričati o Levelisanom prihodu, i kako je on jedna od tajni gradnje bogatstva. Pa, evo tajne o toj tajni. Odlična komunikacija je jedan od glavnih činilaca u razvoju Levelisanog Prihoda.

Zašto? Kroz komunikaciju ćete sagraditi veze sa vašim saradnicima-koje vode do učenja njih kako da postanu uspešni u SFI. A na taj način kreirate moćni faktor „duplikacije“ u vašem poslu koji se manifestuje u...Levelisani Prihod.

Ali 99% SFI saradnika regrutuje nove saradnike širom sveta. Stoga, prilično su retki sastanci uživo, ili čak telefonski pozivi su relativno retki.Na sreću, današnja tehnologija nam omogućava da se uključimo u efektivnu i značajnu komunikaciju. I u SFI, mi smo razvili neke od najrobusnijih komunikacionih alata budućnosti dostupnih bilo gde.

Početak

Na prvom mestu treba da podesite Poruku Dobrodošlice vašim novim saradnicima kao što je prikazano u ovoj lekciji.

Kada ste ovo podesili, svi vaši saradnici će nakon logovanja u SFI Saradnički Centar po prvi put, videti svoju poruku dobrodošlice namenjenu njima. Klikom na ovu obavest, biće im omogućeno da pročitaju vašu ličnu poruku. Ovo je odličan lak, automatski način da otpočnete odličnim startom gradnju odnosa sa vašim saradnicima.

Sledeće što ćete želeti da razvijete je jedna forma regularne odlazne komunikacije. Preporučujemo obraćanje timu bar jednom nedeljno.

Evo OSAM opcija koje smo vam obezbedili:

Timska pošta (Team mail)

SFI-jeva besplatna usluga Timske Pošte vam omogućava da skoro bez napora šaljete poruke vašim članovima tima. Možete slati poruke Tmskom Poštom iz:

Samo kliknite na malu ikonu koverte za osobu koju želite da kontaktirate i ekran Timske Pošte će se pojaviti. Takođe će biti unapred adresiran na tog Saradnika, tako da vi samo treba da napišete poruku i kliknete „Pošalji“. Takođe možete dodati slike. Vaša poruka će biti odmah dostavljena i pojaviće se u Inbox-u primaoca (i biće poslata na njihov prijavljeni E-mail nalog takođe (ako je dostupan) Brzo, jednostavno i lako!

Savet: Kliknite OVDE za primere sadržaja i ideja za poruke.

Grupni mail iz geneologije

Ako održite minimum rang Izvršnog Saradnika, možete slati E-poštu vašoj celoj grupi (ili bilo kom njihovom segmentu) odjednom sa svega par klikova...i kompletno besplatno. Ne morate da sastavljate nikakvu mail listu ili razmišljate o lošim mail adresama. Samo izaberite grupu iz vaše Geneologije kojoj želite da idu poruke, unesite vašu poruku, kliknite „pošalji“. Tako je lako.

Savet: Kliknite OVDE za primere sadržaja i ideja za poruke.

PSA Mailer

PSA Mailer vam omogućava da brzo i lako šaljete poruke sa novostima, savete, obuku, i druge poruke vašim PSA koji su automatski izabrani za vas. I nema potrebe da brinete o tome da li će poruke otići na pogrešnu e-mail adresu (ili opted-out saradnicima) zbog toga što su automatski filtrirani za vas. PSA Mailer je besplatan i nema zahteva za rang ili VP.

Savet: Kliknite OVDE za primere sadržaja i ideja za poruke

CSA Mailer

CSA Mailer vam omogućava da brzo i lako šaljete poruke sa novostima, savete, obuku, i druge poruke vašim CSA koji su automatski izabrani za vas. I nema potrebe da brinete o tome da li će poruke otići na pogrešnu e-mail adresu (ili opted-out saradnicima) zbog toga što su automatski filtrirani za vas. CSA Mailer je besplatan i nema zahteva za rang ili VP.

Savet: Kliknite OVDE za primere sadržaja i ideja za poruke

Stream

Jedan od najzabavnijih načina da ostanete u kontaktu sa vašim celim timom je kroz Stream tab na vašoj SFI matičnoj stranici. Stream je sličan ultra-popularnom Twitter-u osim što ne ovde ne morate da sakupljate pratioce. Umesto toga svi saradnici u vašoj grupi u 12 generacija i svi vaši CSA će automatski videti sve vaše Stream objave na njihovoj SFI matičnoj stranici (na Stream Tab-u).

Evo nekih Stream karakteristika koje će vam se svideti:

  • 100% je besplatan za upotrebu.

  • U odnosu na Twitter koji je ograničen na svega 140 znakova, Stream dozvoljava do 340 znakova!

  • Možete dodati slike u objave.

  • Kada vidite post koji vam se sviđa, sa jednim klikom možete „re-stream-ovati“ (objavu tako da je vidi vaš ceo tim)

  • Dobijajte odmah obaveštenja na vaše postove od vaših pratilaca (sviđanja, lajkove itd)

  • Pratioci vaših postova mogu odmah odgovoriti preko online odgovora, Timske pošte, ili otpočeti čet sesiju sa vama, ili ući na vaš privatni Forum.

Koristite Stream za vesti, za deljenje generalnih saveta,inspirativne /motivacione poruke, prepoznavanje napretka članova tima, i više.

SFIM (SFI Instant poruke)

Možete četovati uživo sa drugim Saradnicima koristeći našu ekskluzivnu, uslugu instant poruka. Jednostavno potražite ikonicu Šet Statausa „balončić“ lociranu u krajnjoj desnoj kolumni za svako ime u vašem Izveštaju Geneologije (i na drugim mestima u Saradničkom Centru takođe, kao naprimer na Forumu). Ako je ikonica balona zelena, Saradnik je trenutno online. Samo kliknite na balon da iskoči Pop-up prozor i započnite čet.

Beleška: Kada neko započne čet sa vama, ikonica balona u Saradničkom Centru na vrhu stranice će promeniti boju i pošeće da skakuće da bi vas obavestila. Samo kliknite da odgovorite. Takođe vi možete otpočeti četovanje sa vašim članovima tima klikom na čet balončić ovde:

Savet: Postoji superbrz način da saznate ko je od vaših članova trenutno online. Idite u vašu Geneologiju i izaberite „Online now“ BrziFilter i možete odmah početi četovanje sa trenutno online članovima tima.

Savet: Možete takođe pristupiti četu sa članovima vaše GORNJE LINIJE (vašim sponzorom, co-sponzorom, i upline Tim Liderima) klikom na ikonicu balona lociranu iznad njihovog imena na vašoj Upline Timskoj stranici.

E-Karte

SFI E-Karte su zabavne, male digitalne „pozdravne kartice“ dizajnirane za slanje vašim članovima tima. SFI E-Karte obezbediće vam neograničen broj načina dobrodošlice, obaveštenja, čestitanja, i priznanja vašim članovima tima.

Možete birati među širokom lepezom kartica-neke šarene, neke smešne, neke malo luckaste, a neke lepe. Tu su i E-Karte koje automatski personalizuju sebe vašim primaocimaSFI profilnom slikom, kao i kartice za „specijalne situacije“, kao što su saradnici koji su prestali da se loguju u Saradnički Centar. Možete koristiti bilo koju od naših E-kartica koje vam se sviđaju kompletno besplatno (limit je 200 na dan). Nađite još informacija o korišćenju E-kartica OVDE.

Savet: Možete takođe slati E-karte direktno iz vaše Genologije, preko taba Komunikacije. U kolumni „Pošalji E-kartu“, izaberite vrstu E-karte koju želite da pošaljete iz padajućeg menija za saradnika po vašem izboru, i kliknite dugme „Pošalji“.

Privatni Forum

Kao Tim Lider, možete pozvati vaše članove na vaš privatni forum da razmenjuju iskustva o izvorima reklamiranja, strategije, plan igre, takmičenja, marketinške ideje, vaše timske co-op-ove, i više. Ne morate više da se oslanjate na druge nezgrapne i /ili neprijateljske metode razmene mišljenja i interakcije vaše grupe. Samo kreirajte temu u SFI Forumu, pošaljite timu URL (Stream je odličan za ovo), i ubacite moć potpuno-prilagođenog SFI privatnog foruma da radi za vas!

Specijalne beleške

  1. Možda ste novi u poslu. I/ili još uvek ne znate kako da vodite, obučavate, ili učite bilo koga. To je u redu, možete da naučite i izrastete u ulogu lidera vremenom. Na kraju krajeva, sva obuka vaših saradnika koja vam stvarno treba je u SFI saradničkom centru i njihove resurse kao što je na primer ovaj Launchpad trenutno čitate. Ali ono što nikada ne smete da dozvolite je da vaši saradnici misle da njihov sponzor (VI) ne obraća pažnju na njih. Ako to radite, ako ne komunicirate sa vašim saradnicima, teško će biti održati uspeh. Ako želite da budete uspešni, morate komunicirati, i morate graditi odnos sa vašim članovima tima!

  2. Niste pisac? Trebaju li vam ideje za slanje newslettera? Pogledajte ovaj redovno obnavljan primer newsletter-a koji možete koristiti za crpljenje ideja.

  3. Kako otpočinjete komunikaciju sa vašim članovima tima, biće vam postavljana pitanjana koje možda nećete znati odgovor. Ne plašite se. Budite iskreni. Recite im da ne znate odgovor. Ali ćete se potruditi da im pomognete da ga pronađu; i onda to i uradite.

  4. Za više o tome kako kreirati efektivnu komunikaciju, pogledajte ovaj članak SFI osnivača. Gery Carson-a.


Recent Posts
bottom of page